Mo5aic, dugogodišnji uvodni nastup za Georgea Wallacea, u Vegasu

Josh Huslig, u središtu, pjeva tijekom nastupa a capella grupe Mo5aic u Shimmer Cabaretu u hotelskom kockarnici LVH na 3000 Paradise Road u Las Vegasu u subotu, 28. rujna 2013. Podrška ...Josh Huslig, u sredini, pjeva tijekom nastupa a capella grupe Mo5aic u Shimmer Cabaretu u hotelskom kockarnici LVH na 3000 Paradise Road u Las Vegasu u subotu, 28. rujna 2013. Podršku mu pružaju Roopak Ahuja, lijevo, i Heath Burgett. (Bill Hughes/Las VegasJournal) Roopak Ahuja pjeva tijekom nastupa a capella grupe Mo5aic u Shimmer Cabaretu u hotelskom kockarnici LVH na 3000 Paradise Road u Las Vegasu u subotu, 28. rujna 2013. (Bill Hughes/Las VegasJournal) Jake Moulton potiče publiku da pjeva tijekom nastupa a capella grupe Mo5aic u kabinetu Shimmer u hotelskom kockarnici LVH na 3000 Paradise Road u Las Vegasu u subotu, 28. rujna 2013. (Bill Hughes/Las VegasJournal) Jake Moulton oponaša zvuk usne harmonike tijekom nastupa a capella grupe Mo5aic u Shimmer Cabaretu u hotelskom kockarnici LVH na 3000 Paradise Road u Las Vegasu u subotu, 28. rujna 2013. (Bill Hughes/Las VegasJournal) Jake Moulton, lijevo, i Corwyn Hodge pjevaju tijekom nastupa a capella grupe Mo5aic u Shimmer Cabaretu u hotelskom kockarnici LVH na 3000 Paradise Road u Las Vegasu u subotu, 28. rujna 2013. (Bill Hughes/Las VegasJournal )

Postoje dvije verzije kako je nastao a cappella kvintet Mo5aic.

No, budući da je George Wallace George Wallace, njegova je priča smiješnija od prave.

Zovem ih svojom djecom, kaže komičar o svom bivšem uvodnom činu.Stvarno. Svatko od njih je moja djeca, rekao bi publici. Upoznao sam njihove majke na različitim mjestima. ... Visoki klinac Josh, upoznao sam njegovu majku u Coloradu. Upoznao sam još jednog na Jamajci.

Prava priča je konvencionalnija: Josh Huslig, koji je početkom 2000 -ih radio u vokalnim skupinama u Walt Disney Worldu, nadahnuo se modernizacijom klape i zaposlio druge talentirane zaposlenike tematskog parka kako bi oformili Mo5aic.

No Wallace je i dalje ključni dio sage.

Huslig i njegovi vokalni partneri slažu se da ih je više od tri godine dio komičarevog Flamingo showa naučio kako biti sami na pozornici.

Naučio nas je kako reagirati u tom trenutku, kaže Huslig. Prije sam mislio da smo bili puno strukturiranija grupa. Nikada zapravo nismo bili ukočeni ili opušteni, ali smo uvijek bili vrlo strukturirani. S Georgeom smo doista razvili stil koji nije dotjeran. To je imalo veliki utjecaj na ono što je proizvod danas postao.

Taj se proizvod vratio na mjesto izložbe u Las Vegasu. Ovaj put Mo5aic samostalno prodaje karte u kabinetu Shimmer hotela Las Vegas.

Iako je Huslig možda rijedak a cappella pjevač koji ima višeglasni mohawk, pjevanje bez instrumenata steklo je godinama samo uličnu reputaciju za njega, Heatha Burgetta, Jakea Moultona, Corwyna Hodgea i Roopaka Ahuje.

Izlaganje umjetničke forme kao cjeline pokreće sve, kaže Hodge o TV natjecanju The Sing-Off i privlačnosti koju je dala vokalnim skupinama poput Pentatonixa.

Ono što radimo razlikuje se od većine grupa. No ako klapa uspije, to nam samo pomaže, dodaje Hodge. Nije da pokušavamo probiti put do vrha. Radimo svoje, radimo dobro i sretni smo ako i druge grupe uspiju. Samo pomaže.

Huslig kaže da je volio osnovni zvuk klape čak i dok je pjevao u Epcot Centru u tradicionalnijim grupama Voices of Liberty i American Vibe. No, kaže on diplomatski, to jednostavno nije odjeknulo baš kao sada, s novim licem klape.

Upravo ga je Rockapella, sa svojom ritmičkom komponentom vokalnog beat boksa, inspirirala da se na kraju udruži s vokalnim udaraljkašem Moultonom i pjevačima koji su evoluirali u trenutnu postavu.

Dok su radili u Orlandu, Florida, grupa je bila potpisana na brodove za krstarenje Royal Caribbean. Na jednoj ekskurziji 2006., sjeća se Huslig, Taj nam tip dolazi i traži od nas CD ili bilo koju vrstu promo materijala koji smo imali.

Zaključio je da je to još jedan od mnogih tipova s ​​kojima se više nikada neće čuti. Ali ovaj put to je bio (otkako je u mirovini) Flamingo maitre d ’Jack McKimmey. Ovog puta nazvao ga je Wallace i njegov menadžer pozvavši ih u Las Vegas.

Grupa je već razmišljala upravo o takvom potezu i nije ju trebalo dva puta pitati. Tri tjedna s Wallaceom pretvorila su se u tri godine, a 20 minuta na pozornici ponekad bi se pretvorilo u 40.

Ne bih ih pustio s pozornice, kaže Wallace. Izazvao bih ih da pjevaju bilo koju pjesmu. Grupa je zvučala kao cijeli bend i mogli su to izvesti.

Od svojih godina s Wallaceom, grupa je izbjegavala utrku štakora u pokušaju vođenja showa u Las Vegasu, te se držala korporativnih poslova i poslova na krstarenjima.

No, vraćaju se spremni živjeti onako kako sebe sada opisuju, kao a Cappella Rat Pack.

Huslig kaže da se grupa nastavila razvijati u savršenu mješavinu slavljenja vlastite individualnosti i drugarstva koje može postojati među nama.

To je interaktivna emisija, nešto u što uključujemo publiku i na pozornici pokazujemo svoje prave osobnosti, kaže Burgett. Toliko smo jedno oko drugog, navikli smo samo na međusobnu interakciju, ali i na publiku.

U prvim tjednima grupa se planira ponovno predstaviti onima koji još uvijek mogu zaostajati za konceptom a cappella pjevača koji nisu skloni teretani, te dekonstruirati pop pjesme poput Bruno Mar's Locked Out of Heaven na način koji upoznati u eri Sing-Off.

Nakon što se emisija počne razvijati, grupa se nada predstaviti više svojih izvornih pjesama koje istražuju područje koje Huslig naziva vokalnim pogonom.

Ako je Mo5aic već a cappella postao cool, tada njihov novi singl Speed ​​of Sound pokušava to u potpunosti preuzeti u sferu elektroničke plesne glazbe. Grupa obrađuje ljudski glas kroz efektne jedinice, baš kao što to rade glazbenici s gitarskim pedalama ili sintisajzerima.

Sve je i dalje stvoreno s glasom kao izvorom, izvornim ulazom za zvuk. To je samo način na koji odlučujemo manipulirati njime, objašnjava Huslig.

Možda ga neki prihvaćaju, neki možda i ne prihvaćaju, ali ja znam za nas kao kolektiv, zanima nas mogućnost onoga što može postići, kaže Huslig.

Baš kao što su bili od početka Mo5aic -a, mi samo pokušavamo to nazvati drugačije.

Pregled

Mo5aic

8:30 sati Petak-nedjelja

Hotel Las Vegas, 3000 Paradise Road

37,85 USD-71,95 USD (702-732-5755)